• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 24 березня – Всесвітній день боротьби з туберкульозом

24 березня – Всесвітній день боротьби з туберкульозом

2017-03-24

/Files/images/tuberkulez-mif.jpg

В Україні щороку у понад 30 тис. осіб діагностується туберкульоз. Таку страшну цифру назвала сьогодні, у Всесвітній день боротьби із туберкульозом, голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець. З її слів, щороку близько 6 тис. осіб помирають від цієї хвороби, стільки ж стає інвалідами… На обліку у Бердичівському тубдиспансері – близько 2 сотень людей, з них 70 – активних хворих, 24 особи – з хіміорезистентною формою, 19-ро – хворі на ВІЛ/СНІД. За перший квартал цього року на лікуванні перебувають 8-ро хворих на активну форму. Ситуація по захворюваності на туберкульоз, як і раніше, лишається складною, б’ють на сполох лікарі.

24 березня – Всесвітній день боротьби з туберкульозом24 березня – Всесвітній день боротьби з туберкульозом24 березня – Всесвітній день боротьби з туберкульозом24 березня – Всесвітній день боротьби з туберкульозом24 березня – Всесвітній день боротьби з туберкульозом

На постійному контролі у закладах первинної ланки медицини – особи, що належать до так званих груп ризику.

Туберкульоз – це захворювання, від якого не застрахований ніхто, наголошують фтизіатри, тому найголовніші акценти – на профілактику.

Окрім вакцинації, попередити хворобу вдається завдяки повноцінному харчуванню та здоровому способу життя. Туберкульоз – виліковний, стверджують медики, надаючи хворим усю необхідну допомогу: у тубдиспансері пацієнти проходять додаткове обстеження, у лабораторії проводяться необхідні аналізи. Вирішення проблеми захворюваності на туберкульоз лікарі бачать у профілактичних флюорографічних оглядах.

Репортаж Олени Лук’янюк

http://www.trkvik.tv/posts/24-bereznia-vsesvitnii-den-borotby-z-tuberkulozom

Кiлькiсть переглядiв: 600