• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Благодійна програма НАІУ «Рятуймо разом!»

Благодійна програма НАІУ «Рятуймо разом!»

2015-04-22

/Files/images/19443644.jpg

Враховуючи ситуацію, яка склалася на Сході України, в Донецькій та Луганській областях, де проходять бойові дії, багато людей змушені залишити свої домівки і виїхати з даних регіонів, в надії зберегти своє життя та життя своїх рідних.

У особливо складній ситуації опинилися громадяни з інвалідністю, оскільки без сторонньої допомоги вони не в змозі покинути свої домівки, а якщо і з’являється така можливість, виникає інша проблема - відсутність в регіонах України чітко визначених місць (санаторіїв, баз відпочинку та інших закладів), які б були пристосовані (пандуси, ліфти, санітарні кімнати та інше) для проживання осіб з інвалідністю та готовими їх прийняти.

Труднощі пов’язані не тільки з переїздом осіб з інвалідністю з територій, де проходять бойові дії, а й з іншими чисельними проблемами вже на безпечній території України, зокрема це організація проживання, повноцінного харчування, лікування, побутового облаштування, а також забезпечення соціальної, юридичної, правової, психологічної та іншої допомоги переселенцям.

З метою координації дій та об’єднання зусиль громадських організацій, державних та приватних структур щодо вирішення нагальних проблем внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з інвалідністю, ВГО «Національна Асамблея інвалідів України» (НАІУ) в липні 2014 року започаткувала Програму для надання допомоги особам з інвалідністю, вимушеним переселенцям із зони АТО « Рятуймо разом!», яку підтримали Програма розвитку ООН в Україні та Посольство Франції.

Завдяки цій підтримці на базі НАІУ створено Call-центр (центр швидкого реагування) для вимушених переселенців, людей з інвалідністю та членів їхніх родин.

Кожний переселенець з інвалідністю або член родини можуть звернутися за допомогою за телефонами: (050) 338-97-12, (044)227-28-36, (044) 279-61-82 (з 9:00 до 18:00 год).

Працівники центру приймають дзвінки щодо існуючих проблем, надають консультації в межах своєї компетенції.

Загалом, за три місяці на «гарячу лінію» НАІУ надійшло 359 звернень від переселенців з інвалідністю з Донецької та Луганської областей і тих, хто залишаються на окупованій території.

Багатьох осіб турбує відсутність необхідних документів для реєстрації у центрах зайнятості, питання працевлаштування, освіти, забезпечення необхідним житлом, медичної та психологічної допомоги; порядку переведення пенсійних справ з місць проживання до місць тимчасового перебування.

За 7 місяців з моменту реалізації програми НАІУ:

- організовано вивіз осіб з інвалідністю та членів їхніх сімей із зони проведення АТО за участі Національної Асамблеї інвалідів України, Міжвідомчого координаційного штабу, Міністерства інфраструктури та ДП «Укрзалізниця»;

- здійснюється робота щодо підготовки та поселення в санаторіях та лікувальних закладах;

- частково забезпечено проживанням та харчуванням людей з інвалідністю-вимушених переселенців;

- здійснюється консультування осіб, що бажають виїхати або виїхали із зони АТО щодо соціального захисту внутрішньо переміщених осіб;

- надано допомогу у придбанні медичних препаратів та гігієнічних засобів;

- організовано збір теплих речей, одягу тощо та переселання їх поштою на місця згідно із потребами.

Також з метою інформування змін та новацій щодо соціального захисту внутрішньо переміщених осіб створено Інтернет – ресурс «Рятуймо разом!» за посиланням: www.sos.naiu.org.ua

Не залишайтесь байдужими! Приєднуйтесь до Благодійної програми «Рятуймо разом!».

ВСІ ДОВІДКИ ЗА ТЕЛЕФОНОМ: 044 279 61 82

Детальніше з програмою Ви можете ознайомитись за посиланням www.sos.naiu.org.ua

Контакти

  • Ольга Журбенко
  • інформаційний відділ НАІУ
  • 044 279 61 82
  • www.sos.naiu.org.ua
Кiлькiсть переглядiв: 223