• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Організація надання безоплатної правової допомоги у громадах

Організація надання безоплатної правової допомоги у громадах

2015-04-17

/Files/images/фонд.jpg

Із прийняттям Закону України «Про безоплатну правову допомогу», громади отримали можливість розвивати систему безоплатної первинної правової допомоги. Саме на рівні громад може вибудовуватися ефективна та стала система надання такої допомоги людям, яка стане не просто номінальним сервісом, а й реально дієвим інструментом для посилення правової захищеності населення та подолання соціальної ізоляції. Мережа центрів правової інформації та консультацій, яка охоплює майже всі регіони України, є структурною платформою для розвитку такої системи.

Організація надання безоплатної правової допомоги у громадах

Презентовано інформаційно-практичний посібник «Організація надання безоплатної правової допомоги у громадах».

У цьому виданні Міжнародний Фонд «Відродження» разом з Програмою розвитку ООН спробували об’єднати практичні поради представників громадського сектора та адміністративні напрацювання органів місцевого самоврядування, які зацікавлені у розвитку системи надання безоплатної правової допомоги в Україні.

Посібник складається з двох частин та акумулює досвід роботи мережі центрів правової інформації та консультацій за останні п’ять років. Перша частина присвячена правовому регулюванню системи безоплатної правової допомоги, процедурам й стандартам, шляхам налагодження стабільної роботи такого сервісу та його підтримки органами місцевого самоврядування. Друга частина містить уніфіковані стандарти роботи центрів правової інформації та консультацій, практичні інструменти оптимізації надання правової допомоги, корисні ідеї та поради.

Автори та редактори посібника — керівники та юристи діючих центрів правової інформації та консультацій, провідні експерти Координаційного центру з надання правової допомоги, представники органів місцевого самоврядування.

Дане видання орієнтоване на широке коло осіб, зацікавлених у створенні дієвої та доступної системи надання безоплатної первинної правової допомоги у своїх громадах.

Посібник

Кiлькiсть переглядiв: 263