• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ФОРУМ ПІДПРИЄМЦІВ.ДО уваги керівників ГО

ФОРУМ ПІДПРИЄМЦІВ.ДО уваги керівників ГО

2014-10-16

Шановні колеги!

У 2012 році в Україні працювало 402 підприємства громадських організацій інвалідів, які мали дозвіл Комісії з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій інвалідів. На зазначених підприємствах працювало понад 13 тисяч людей з інвалідністю. У 2013 році була ліквідована вищезазначена Комісія та її регіональні структури, що фактично на 7 місяців зупинило надання дозволів підприємствам ГОІ та змінило підходи до надання їм державної допомоги. Протягом 2013 року лише 288 підприємств отримали дозвіл, інші або не звернулися, або взагалі перестали існувати. Кількість працюючих людей з інвалідністю скоротилася до 8,3 тисячі осіб. Жодне підприємство у 2013 році не отримало фінансової допомоги за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів. На жаль, поки не вдається пролобіювати прийняття змін до Закону України «Про здійснення державних закупівель» з метою надання преференції підприємствам ГОІ. Однак, завдяки наполегливій праці народного депутата України Сушкевича В.М., діяльності наших організацій, Верховна Рада України продовжила на 5 років для підприємств громадських організацій інвалідів пільгу по «0» ставці ПДВ.

Враховуючи вищевикладене, з метою обговорення актуальних питань надання державної допомоги підприємствам громадських організацій інвалідів у вигляді пільг з оподаткування, зокрема з урахування змін до Податкового кодексу України (підготовлених Кабінетом Міністрів України) та фінансової допомоги за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів, отримання державного замовлення, створення робочих місць для працевлаштування інвалідів та винайдення шляхів подальшого розвитку соціальних підприємств в Україні Всеукраїнське громадське соціальне об'єднання "Національна Асамблея інвалідів України", Всеукраїнські громадські організації "Асоціація підприємців та працюючих інвалідів України" та «Українське товариство сліпих» виступили співорганізаторами Ш Всеукраїнського Форуму підприємств громадських організацій інвалідів та працюючих інвалідів України.

В роботі форуму приймуть участь Голова Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Сушкевич Валерій Михайлович, представники Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Фонду соціального захисту інвалідів України, Міністерства соціальної політики України, Міжнародний експерт з питань працевлаштування та зайнятості людей з інвалідністю (Франція) та лідери громадських організацій інвалідів.

Запрошуємо директорів підприємств громадських організацій інвалідів, керівників ГОІ, людей з інвалідністю з числа підприємців та всіх зацікавлених до участі у роботі форуму, який відбудеться 21 жовтня (вівторок) 2014 року з 12.00 до 15.00 ( Реєстрація з 11.30) в приміщенні конференц-залу Готелю «Україна» (вул. Інститутська, 4, м. Київ, 01001) метро Майдан Незалежності.

Про участь переконливо просимо повідомити Секретаріат НАІУ до 20 жовтня за тел. 044-279-61-82 (74) або e-mail: office@naiu.org.ua, Назаренко Вікторія (093-771-10-60).

Також повідомляємо, що з 10.00 до 11.30 в цій залі буде проходити круглий стіл на якому будуть представлені результати проекту «Громадське лобіювання впровадження окремих стандартів ЄС у сфері забезпечення прав інвалідів», що реалізується Харківською громадською організацією «Інститут прикладних гуманітарних досліджень» за участі Національної Асамблеї інвалідів України і підтриманий МФ «Відродження». У разі Вашого бажання взяти участь у круглому столі просимо також повідомити на електрону адресу.

Для формування програми Форуму, просимо завчасно повідомити про ваше бажання виступу та надіслати тези і пропозиції до проекту резолюції.

Сподіваємось на відкритий, конструктивний та дієвий діалог під час роботи Форуму.

З повагою Генеральний секретар В.Назаренко

Кiлькiсть переглядiв: 242