• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Повір у себе і в тебе повірять інші!»

«Повір у себе і в тебе повірять інші!»

2013-09-13

/Files/images/IMG_1827.JPG

Проект «Незалежного життя» є дійсно унікальним тому, що всі три етапи реалізуються та впроваджуються активними членами громадської організації інвалідів – візочників «Стимул», батьками дітей з інвалідністю Центру «Насіння Надії», волонтерами МБФ Планета Взаємодопомоги і небайдужими людьми з самої громади міста.

Наймолодшому волонтеру 10 років - найстаршому за 70.

Кожен робить те що вміє і може. Всі працюють не покладаючи рук, не зважаючи на обмеження та проблеми, пам’ятаючи про те, що той, хто прагне щось змінити шукає можливостей, інші – шукають причин та відмовок.

За заявою Юрія Яремчука , перший етап реконструкції приміщення ГО «Стимул» відтепер - Центру соціокультурної та активної фізичної реабілітації завершено.

Журналіст: Пане Юрію, пригадайте, з чого все починалось?

Юрій Яремчук:

- Рік тому я вперше запросив партнерів та подав проект на розглядання до Ради МБФ Планета Взаємодопомоги. Відтоді робота розпочалася. Першими, хто підтримав проект, стала Національна асамблея інвалідів України. І хоча наша організація міського рівня і за статутом не може бути членом НАІУ, з першого дня ми отримували ресурсну , правову та інформаційну допомогу . Особисто я не раз брав участь у заходах Асамблеї – семінару з універсального дизайну, з організації та управління НУО людей з інвалідністю.

Далі розпочалася робота по реконструкції приміщення , адже біля 100 м2 були просто у жахливому стані і не відповідали жодним стандартам. В народі кажуть «очі бояться, а руки роблять» – саме такі були в нас відчуття , коли ми розпочинали ремонтні роботи . Звичайно, було непросто, але іноді, шлях до перемоги важливіший за перемогу. Не лише досягнута мета – наше здобуток, важливо перш за все те, що спільна мета об’єднала членів нашої організації, вселила віру у покращення. На сьогодні, результатом є не лише відновленні площі , ай вдала співпраця і партнерські стосунки більш ніж з 20 підприємствами та компаніями з усієї України.

Журналіст : Чим відрізняється Центр від інших міських закладів реабілітації?

Юрій Яремчук:

- По перше - робота Центра для дітей та дорослих. Окрім реабілітаційних програм – освітні, інформаційні та культурні заходи. Особлива увага спортивним заняттям. В планах створення тренувальної бази для Української збірної команди з регбі на візках.

від автора докладніше http://1tv.com.ua/uk/news/2013/09/11/45293 http://rugby.gar.org.ua

Журналіст: Створення Центру - лише одне із завдань проекту. Розкажіть, будь ласка, докладніше.

Юрій Яремчук: Так, головна мета наша - зміна у свідомості і у ставленні до людей з інвалідністю, подолання бар’єрності і відчуженості оточення. Безперечно важливим напрямом є забезпечення доступності інфраструктури міста.

На даному етапі ми працюємо над впровадженням інформаційної кампанії “Зробимо РАЗОМ” і невдовзі на вулицях нашого міста з’являться перші біл-борди на яких члени інвалідних організацій висловлять свою думку про стан доступності міста Бердичева.

Журналіст: Проект дійсно вражає. Бажаємо Вам успіхів і наснаги. Щоб Ви побажали нашим читачам?

Юрій Яремчук: Дякуємо. Не залишайтесь байдужими. Давайте змінимо цей світ на краще і Зробимо це РАЗОМ! Ми відкриті до діалогу та готові бути на рівних в реалізації будь яких цікавих ініціатив.

Фото реконструкції Центру

Пресслужба Проекту

Кiлькiсть переглядiв: 185