• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Інваліди-"колясочники" нарікають на відсутність закладів оздоровлення для людей із особливими потребами.

Інваліди-"колясочники" нарікають на відсутність закладів оздоровлення для людей із особливими потребами.

2014-07-03

/Files/images/_32 .jpg

Зі скаргами та пропозиціями. Інваліди-"колясочники" нарікають на відсутність закладів оздоровлення для людей із особливими потребами. Кажуть, раніше лікувалися в Криму, де є 2 відповідні санаторії та у Слов"янську. В східному місті одна з найкращих лічниць для "спинальників". Після анексії півостріва та бойових дій на Сході прикарпатським інвалідам ніде оздоровлюватися. Адже обласна влада, до якої зверталися неодноразово, щоразу "годує" обіцянками.

Остання надія – на Громадську ради при ОДА. Її президія переймалася оздоровлення інвалідів. Представники влади зізнаються: створення санаторно-курортних закладів на Івано-Франківщині – актуальна проблема. В Департаменті соцполітики пропонують кілька напрямків її вирішення. Насамперед, сподіваються на бізнесові структури – вони на приватній основі можуть побудувати відповідні заклади. Ще, як варіант – перепрофілювання комунальних установ, які не використовуються в повному обсязі.

Напротивагу чиновникам, "колясочники" пропонують промоніторити стан обласних санаторіїв. На їхню думку, чимало закладів в області можна пристосувати до потреб інвалідів.

Чиновники зізнаються, самостійно вирішити проблему щодо оздоровлення інвалідів неспроможні. Відтак просять долучитися громадські організації. Аби розробити комплексний підхід. Сформований ними план заходів розгляне президія Громадської ради. Ймовірно, не обійдеться без звернень до Кабміну, Фонду держмайна та парламенту.

Відео

Кiлькiсть переглядiв: 113